Mobil-mesék

"A lányom megfeledkezett a barátairól, a bújócska örömeiről, a családi vacsoráról – csak a telefonját bújta".

Félsz, hogy az okoskütyük a te gyermekedet is teljesen beszippantják? Felelős szülőként tökéletesen tudod, hogy az online eszközök nagyon hasznosak, de azt is, hogy könnyen elragadhatnak bennünket a való világtól.

A Mobil-mesék izgalmas, színes és tanulságos történetei abban segítenek neked, hogy a gyermekedet támogatni tudd  az online és a való világ egyensúlyának megtalálásában. 

A történetek útmutatást és kapaszkodót kínálnak, miközben a gyermekek  megtanulhatják kontrollálni saját eszközhasználatukat.  

Életből vett történetek, ahogy a telefont használjuk

Mobil a főhős egy olyan világba csöppen, ahol még nem ismerik.  A tenger élőlényei (Tencsi a tengeri csiga, Edú a medúza, Polli a polip, Geri a tengeri sün és a többiek) találkozva Mobillal megtapasztalhatják a működését és az erejét. Ahogy játszanak rajta, vagy házit készítenek, ismerkednek a neten, fotókat osztanak meg magukról, csak chatban kommunikálnak, elúszik rengeteg idejük, és beszippantja őket a képernyő. A  történetek felismerést (tükröt) adnak a gyerekeknek saját mobilhasználatukra, megláthatják a mobil előnyeit, ugyanakkor túlzott használatának veszélyeit is.

A mesékben számos szülői minta is szerepet kap, amely a szülők számára ad megoldást gyermek felelős telefonhasználat megtanítására. Ha nem működik a “Tedd már le!”, vagy ha folyton ezt hallod “csak még egy utolsót, még 5 percet”!

Telefonozás helyett van más is

 A gyerekek sokszor elfelejtik, hogy fára is lehetne mászni, vagy társasozni, vagy éppen a focipályán rúgni a labdát. Ehelyett inkább Youtubeon néznek a videókat ezekről sajnos.

A Mobil-mesék bemutatja

 • hogy szülőként miként viszonyulj a gyermeked mobilhasználatához
 • hogyan előzheted meg a telefonfüggőség kialakulását
 • mi mindenre jó a telefon az online játékokon kívül
 • miért fontosak a társas kapcsolatok a képernyőn kívül.
kisgyermek a fán játszik
éjszakai telefon játék

Nem tudja letenni a telefont

Az azonnaliság ereje, az ingerek, a pörgés olyan online világot teremt a gyerekeknek, ami szinte kizár minden mást! Nem hallják meg kéréseidet, elfelejtik megcsinálni a feladataikat, miközben elúszik a rengeteg  idejük, amit másra is fordíthanának.

A könyv meséi rávilágítanak arra, hogy  

 • képes beszippantani az online világba
 • milyen bonyodalmakat tud okozni
 • mekkora hatást és befolyást tud gyakorolni az életünkre
 • hogy tudja ellopni tőlünk az időt
 • milyen „értékeket” közvetít tudat alatt
 • miért veti be az azonnaliság, a gyorsaság trükkjeit
 • hogyan tudja lebilincselni bárki figyelmét és
 • hogyan tudja az embert eltávolítani az offline világtól.

Ha korlátozod, nem leszel népszerű

Ha nem teszi le magától a gyerek a telefont, akkor muszáj szülőként kézben tartanod a gyeplőt. Ezek a helyzetek általában hisztivel, vitákkal járnak. Ráadásképpen megkaphatod a “világ legrosszabb szülője” elismerést a gyermekedtől. 

A Mobil-mesékben nagyon sok szülői szerepet mutatok meg, melyek bemutatják :

 •  a szülők megkérdőjelezhetetlen szerepét a digitális nevelésben
 • hogyan kezeld jól a gyermeked igényeit
 • hogyan tudjátok megbeszélni az online világ eseményeit
 • miként kerülhetők el a konfliktusok 
 • hogy tudtok megállapodásra jutni az okostelefon használatára vonatkozóan 
szülő elveszi a telefont

Mit adnak a Mobil-mesék neked és a gyermekednek?

Akik olvasták, ezt mondták:

"Óvodástól a kamaszig"

A Mobilmesék minden gyereknek - óvodástól a kamaszig - és szülőknek, tanároknak is átélhető olvasmány. A mesén keresztül elgondolkodhatunk a digitális technológiához való viszonyunkról, élményeinkről. Gyerekként a megküzdéshez, felnőttként a digitális nevelési döntésekhez kaphatunk segítséget Erika érzékeny, gondolatébresztő könyvétől.
Timár Borbála
médiapedagógia-szakértő

"Még egyet!"

A 7 és 5 éves gyerekeim az első rész elolvasása után azonnal "mégegyet" kezdték kántálni nagyon magával ragadta őket a történet. Igazán meglepett, hogy a kisfiam (ő az 5 éves) azonnal párhuzamot vont, és rögtön megkérdezte: ezért nem lehet a pónis és a madaras játék a telefonon? Mert akkor olyanok leszünk mint a csiga? Okos kiskölyöknek tartom, de erre felismerésre nem számítottam.
Racz
Rácz Andrea
tanítónő

"Stiklik és vívódások"

Amikor először olvastam, hogy a mobilról szeretnél mesét írni, örültem, hogy foglalkozol a témával, de el nem tudtam képzelni, hogy fognak ezek a mesék kinézni, mit lehet ebből kihozni. Fantasztikus! Leesett az állam! Azért tetszik, mert a történet bármelyik gyerek életének része, benne vannak a kis stiklik, de a vívódásaik is. Nagy segítség lesz a szülők kezében, hogy segíteni tudják a gyerekeket a tudatos telefonhasználatra.
Horváth Zoltánné
Horváth Zoltánné
Szülő

MOBIL-MESÉK MESEKÖNYV

Ne hagyd, hogy a telefon nevelje a gyerekeidet!
Tanítsd meg őket Te a tudatos mobilhasználatra!

A 96 oldalas, gazdagon illusztrált, lebilincselő  mesekönyvet megvásárolhatod online  4290.- Ft-ért, a GOMBRA KATTINTVA!

Mobil-mesék

Ajándék

5+1 INGYENES mesekaland Tudatos Szülőknek!

.

Add meg az email címedet, és kezdődjön a kaland!

Fejleszd gyermeked kreatív zsenijét!